6 goede voornemens die je kan waarmaken op de fiets

1 januari 2023

Een nieuw jaar is begonnen, traditioneel hét moment bij uitstek voor goede voornemens.

6 goede voornemens die je kan waarmaken op de fiets

Misschien wil je dit jaar wel gezonder leven en fitter worden? Of de auto eens wat vaker laten staan en de fiets nemen? Misschien wil jij in 2023 een gelukkiger leven met minder stress? Een fiets is je ideale partner om je goede voornemens dit jaar waar te maken, zodat je niet al tegen Blue Monday in een dipje zit!

1. “Ik wil gezonder leven.”

Eentje die bijna elk eindejaar terugkomt aan de feesttafel, na dat vierde glas wijn en het dessert dat er eigenlijk niet meer bij kon: “volgend jaar ga ik gezonder leven!” De fiets past natuurlijk perfect binnen dit voornemen: het is goed voor hart en bloedvaten, verlaagt je cholesterol en vermindert de kans op diabetes. Daarnaast is fietsen ook goed voor je brein: door de verhoogde bloedcirculatie ontvangen je hersenen meer zuurstof, wat een positief effect heeft op je geheugen en helderheid van geest.

Ontdek ons aanbod sportieve stadsfietsen

2. “Ik wil fitter worden.”

Een voornemen dat vaak samengaat met gezonder leven, is dat vele mensen na de donkere wintermaanden van Netflixen in de zetel met een zak chips op schoot toch weer aan hun conditie willen werken. De fiets is dé partner bij uitstek om dit voornemen waar te maken. Wist je dat regelmatig een kwartiertje fietsen die conditie van een ongetrainde fietser al met 13% verbetert? Bovendien kan je met 3 keer per week 45 minuten fietsen je biologische leeftijd met maar liefst 9 jaar verjongen! Daar kan geen rimpelcrème tegenop ?? Natuurlijk wil ook de getrainde fietser misschien een versnelling hoger schakelen met zijn conditie in 2023. Ook voor hen hebben we een uitgebreid aanbod!

Ontdek ons aanbod racefietsen

3. “Ik wil een beetje afvallen.”

De derde telg in de heilige drievuldigheid van goede voornemens: die overtollige kilootjes kwijtspelen. Wist je dat je door te fietsen niet alleen vet verbrandt maar ook spiermassa opbouwt? De ideale manier dus om ook de weegschaal wat gunstiger te stemmen in het nieuwe jaar! Zelfs met een e-bike kan je het verschil maken, want ook op een elektrische fiets ben je actief bezig. E-bikers zullen bovendien vaker lange afstanden fietsen dan mensen met een gewone fiets, waardoor ze zelfs mét het extra duwtje in de rug meer beweging krijgen!

Ontdek ons ruime aanbod elektrische fietsen

4. “Ik wil minder stress.”

Druk, druk, druk. We rennen van hot naar her, steken nog snel een was in wanneer we eigenlijk al de deur uit moesten zijn, of zitten misschien nog tot ’s avonds laat e-mails te beantwoorden. Velen onder ons snakken in 2023 naar minder stress en een betere work-life balance. Misschien had je hierbij nog niet meteen aan de fiets gedacht, maar ook hier is je trouwe tweewieler een bondgenoot: fietsen zorgt voor minder stress en meer geluk! Door in de buitenlucht te fietsen ben je bewuster bezig met je omgeving, en kom je in een staat van ‘flow’ waarbij je even gewoon kan zijn zonder je kapot te piekeren over deadlines en to-do-lijstjes. Bovendien komen er door de lichaamsbeweging en gezonde buitenlucht endorfines vrij, het gelukshormoon bij uitstek. De dosis cortisol (het stresshormoon) dat door je bloedbanen racet daalt dan weer voelbaar tijdens een fietstochtje. Bovendien zorgt fietsen ervoor dat je beter en dieper slaapt, wat ook weer een gunstig effect heeft op je stresslevels.

Ontdek ons vrolijke aanbod lifestylefietsen

5. “Ik wil meer in de natuur zijn.”

Misschien behoort meer vrije tijd in de natuur doorbrengen wel tot jouw goede voornemens? De buitenlucht doet je immers goed. Het is bewezen dat buiten sporten voor méér energie en ontspanning zorgt dan binnen sporten. Of je nu een recreatief toertje doet door het dorp op zondagnamiddag of een gans weekend gaat mountainbiken in de Ardennen, bij Aerts Action Bike hebben we een passende fiets voor jou.

Ontdek ons aanbod mountainbikes

6. “Ik wil meer weerstand opbouwen na de coronajaren.”

Misschien niet zozeer een voornemen, maar wel een wens voor 2023: minder ziek worden. We hebben in het najaar met z’n allen de weerslag van de coronajaren gevoeld. Na alle maatregelen hadden we immers geen natuurlijke weerstand meer, met als resultaat: massaal verkoudheden en griepvirussen eind 2022. Wist je dat je je immuunsysteem een boost kan geven door regelmatig op je fiets te kruipen? Zelfs als het koud is of als het regent! In tegenstelling tot wat sommige mensen denken krijg je geen verkoudheid door het weer, maar wél door met in warme ruimtes met velen bij elkaar te zitten. Natuurlijk is het wél zaak om je goed aan te kleden.

Ontdek ons aanbod fietskledij

Terug naar overzicht