Waarom een fiets leasen niets dan voordelen heeft

1 april 2023

Benieuwd waarom fietsleasing nu zo’n goed idee is? We vertellen het je in deze blog.

Waarom een fiets leasen niets dan voordelen heeft

Naar het werk gaan was nog nooit zo leuk

Met de opkomst van de elektrische fiets en de speed pedelec, is de fiets steeds meer gegeerd als vervoersmiddel voor woon-werkverkeer. Met de (elektrische) fiets naar je werk gaan, biedt immers heel wat voordelen: je vermijdt files, je betaalt geen brandstofkosten, je werkt aan je conditie, je voelt je gezonder en gelukkiger, en misschien krijg je wel een fietsvergoeding waardoor het extra voordelig wordt!

Net zoals voor bedrijfswagens, bestaat er ook een leasingformule voor fietsen. En daar hebben wij ons de laatste jaren in gespecialiseerd. Een breed gamma van fietsen komt in aanmerking voor leasing: stadsfietsen, bakfietsen, elektrische fietsen, vouwfietsen, … Wij werken samen met verschillende partners om jou optimaal van dienst te zijn.

Op dit moment zijn we partner van KBC, Cyclis, O2O, B2Bike, Ubike, Lease-a-bike, VDW Lease en Cycle Valley.

Fietsleasing: niets dan voordelen

Of je nu werkgever, werknemer of zelfstandige bent: een fiets leasen is voor iedereen interessant. Door naar het werk te fietsen, werk je niet alleen aan je gezondheid, je draagt ook je steentje bij voor het milieu. Bovendien begin je je dag zo zonder stress, aangezien je files en parkeerproblemen aan jou voorbij kan laten gaan.

Ben je werknemer? Een fiets leasen via je werkgever is tot 40% voordeliger dan een privéaankoop. Krijg je een fietsvergoeding? Dan wordt het nóg interessanter! Na de leaseperiode van (doorgaans) 3 jaar, kan je gewoon de fiets inleveren, of overnemen voor de openstaande restwaarde.

Ben je werkgever? Ook dan is een fietsleasing interessant voor jou. Ten eerste kan het kostenneutraal, door de leasing te verrekenen met het brutoloon. Ten tweede zorgt meer fietsen voor minder ziekteverzuim: uit onderzoek blijkt dat fietsers jaarlijks 1 tot 2 dagen minder ziek zijn dan wie met de auto gaat. En tot slot draagt het ook bij tot je werkgeversimago, wat mooi meegenomen is in deze tijden van schaarste op de arbeidsmarkt.

Denk ook aan fietsfinanciering

Is leasen geen optie? Dan kan je je aankoop regelen met een gunstige fietsfinanciering. Via onze partner KBC kunnen wij een financieringsplan aanbieden zodat je je aankoop kan spreiden over een langere periode.

Via onze handige tool kan je meteen uitrekenen hoe veel je maandelijks zou moeten afbetalen. Probeer het nu!

Conclusie

Een fiets leasen heeft niets dan voordelen. Een betere fysieke en mentale gezondheid, goed voor het milieu, en bovendien ook financieel voordeliger dan kopen. Is leasen geen optie, dan kan je nog steeds voor een gunstige financiering gaan. Wat houdt je nog tegen?


Denk je eraan een fiets te leasen? Kom dan eens langs in onze winkel in Kalmthout. We nemen uitgebreid de tijd om je alles te vertellen over leasing, welke fietsen in aanmerking komen per partner, en we adviseren je graag welke fiets het beste past bij jouw profiel en situatie. Wil je een proefrit maken? Ook dat kan! Graag tot binnenkort bij Aerts Action Bike.

Waarom een fiets leasen niets dan voordelen heeft
Terug naar overzicht