Beachrace season is open!

14 november 2021

Met De Panne Beach Endurance werd het beachraceseizoen van winter 2021-2022 ingeluid. Op 14 december om 08u30 stonden 800 deelnemers klaar om 52km door zout, wind en zand te ploeteren.

Beachrace season is open!

Steeds meer mensen pakken in de winter de mountainbike om heerlijk over de lege stranden te cruisen. In Belgiƫ en Nederland worden er elke winter verschillende strandraces georganiseerd waar ze hun conditie en krachten kunnen meten met andere liefhebbers, echte beachrace specialisten en profs uit het wielerpeloton.

In Belgiƫ wordt het seizoen traditioneel in gang getrapt met De Panne Beach Endurance. Sinds enkele jaren hebben een paar fanaten, waaronder ook zaakvoerder Jef, van de lokale wielerclub de smaak te pakken en is deelnemen aan De Panne Beach Endurance een jaarlijkse traditie geworden.

We nemen je graag mee in ons enthousiasme, maar pas op, beachracen is afzien! Gemiddeld wordt er een afstand van 45 km lang gestreden tegen wind, zout, los zand en water. Beachracen doe je met een beachracer of je mountainbike.

Bijna iedere 29er mountainbike kan je met een kleine ingreep ombouwen tot een geschikte strandfiets. De belangrijkste aanpassingen zijn de banden en de voorvork.

De tubeless strandbanden met weinig of geen profiel hebben een groot volume, wat ervoor zorgt dat je gemakkelijker op het zand blijft 'drijven'. Een verende vork helpt je op het strand niet en slijt erg hard, beter is het dus om een vaste vork te laten monteren.

Benieuwd of deze discipline ook iets voor jou is? We vertellen je in de winkel graag over onze eigen ervaringen, en helpen je uiteraard graag verder met de juiste materiaalkeuze en het ombouwen van jouw mountainbike.

(Bron foto's: https://beach-endurance.be/)


Beachrace season is open!
Beachrace season is open!
Beachrace season is open!
Terug naar overzicht