Nieuw in onze winkel: CeramicSpeed

24 maart 2022

Fietsonderdelen van de hoogste kwaliteit

Nieuw in onze winkel: CeramicSpeed

CeramicSpeed is hét topmerk als het over draaiende onderdelen op je fiets gaat. Zoals de merknaam al verraadt, vervaardigd dit Deense bedrijf keramische lagers voor de wielerindustrie. Naast het bekende OPWS systeem (Oversized Pulley Wheel System) maken ze ook kettingen, bottom brackets, balhoofden en lagers voor wielnaven.

Bespaar energie

CeramicSpeed lagers genereren minder wrijving waardoor de vermogensoverdracht verbetert. Naast een hoger wattage ligt de levensduur van de onderdelen van CeramicSpeed ook vele keren hoger.

Het grote verschil tussen CeramicSpeed lagers en stalen lagers zijn de verfijnde keramische kogels die ronder, harder, gladder, stijver, lichter en duurzamer dan eender welke andere kogels die ooit zijn ontwikkeld.

Met een complete CeramicSpeed upgrade kan je 10 tot wel 16 watt besparen! Je monteert dan lagers, bottom bracket, het OPWS systeem en een UFO ketting. Een minder uitgebreide upgrade bespaart je nog 6 tot 9 watt energie.

Cijfertjes

Uiteraard heeft CeramicSpeed cijfers klaar om aan te tonen dat het niet enkel mooie woorden zijn, maar een upgrade met CeramicSpeed onderdelen ook effectief werkt.

! Merk op dat de winst bij een lagere gemiddelde snelheid veel groter is vanwege de lagere luchtweerstand. De winst van de efficiënte drive train is dus groter. Ga je klimmen, dan heeft de luchtweerstand nog minder invloed en is de winst des te groter!

Nieuw in onze winkel: CeramicSpeed


Wij zijn alvast overtuigd van het nut en effectiviteit van CeramicSpeed. Ook profploegen als Quick Step – Alpha Vinyl, Israel Premier Tech, Astana en Intermarché Wanty Gobert zijn fan van dit prachtige materiaal. Nu jij nog!

Terug naar overzicht